Povratak / Back

PROGLAS USTAŠKOG MUFTIJE HAFIZA AKIFA HANDŽIĆA USTAŠAMA MUSLIMANIMA, ZAGREB 1943.

Ubodi ovdje s mišem radi povećanja slike

 

EZAN NA POGLAVNIKOVOJ DŽAMIJI U ZAGREBU

POZIV USTAŠKOG MUFTIJE USTAŠAMA MUSLIMANIMA

 

                 Ustaše muslimani!

       Prije kratkog vremena je proučen prvi ,,EZAN'' na džamiji koju zida naš Poglavnik svojim Hrvatima Islamske vjere.

       Ta džamija, koja će biti za naviek pravi dokaz velike ljubavi koju goji naš Ustaški Poglavnik naspram nas muslimana nezavisne Države Hrvatske, treba da bude i novi znak jednakosti i još čvršće povezanosti, a našem narodnom neprijatelju dokaz vjerske snošljivosti.

       Jedino ovim putem, putem kojega je obilježio nama spasitelj Hrvatskog naroda, možemo i moramo ići, da bi sebi osigurali mjesto, koje nam pripada.

       Budite ponosni, da se nalazite u redovima ustaša kao muslimani, jer time ste dokazali, da ste shvatili ozbiljnost vremena, koje preživljujemo.

       Budite ponosni, da ste se našli blizu svog Poglavnika, koji jednako misli na nas sve Hrvate, bez razlike na vjeru, a koji nadasve cieni čovječnost, pravdu, izpravnost, iskrenost, odanost, požrtvovnost i poštenje, a to je sve što te vjera uči.

       Zato ako želiš biti dostojan tog častnog ustaškog imena, ogrni se odorom pravih ustaških načela, jer ćeš samo tako postići ciljeve ustaštva.

       Tvoj Poglavnik, koji te prati u svakom pokretu, tvoj je zaštitnik, a ti učini sve što od tebe traži tvoja hrvatska gruda i tvoja vjera, pripravan za njih dati sve svoje, pa i život svoj.

       Danas sutra kada zaori pet puta ,,EZANI MUHAMEDIJA'' u bielom našem gradu Zagrebu, tvoje ustaško islamsko srce, tvoj pravi ,,IMAN'' će te razplakati od veselja, što si dočekao, da ti je tvoj Vođa, tvoj ideal, tvoja duševna snaga sagradila ovako Bogu ugodnu džamiju, kojoj nema primjera na daleko.

       Obraćam ti se kao tvoj vjerski starješina u Ustaškom Pokretu sa riečima: ,,Kada čuješ rieči ,,ALLAHU EKBER'' sa munara Poglavnikove džamije u Zagrebu, odgovori:

       ,,Bože, hvala ti, koji si izpunio naše nade, nas ustaša muslimana, da smo i ovo dočekali''. Na to ćeš čuti moj odgovor:

       ,,Ustaše muslimani! Ponosite se, jer vidite, da se vaš vjerski život učvršćuje i na munari džamije ustaškog Poglavnika u Zagrebu. Ostanite vjerom u Boga, čvrsto uz Poglavnika i naša je pobjeda''.

 

Bog neka čuva Poglavnika, Nezavisnu Državu Hrvatsku i naše oružane snage.

 

ZA POGLAVNIKA I DOM - SPREMNI!

 

USTAŠKI MUFTIJA

IMAM POGLAVNIKOVIH TJELESNIH SDRUGOVA

H. hf. Akif Handžić

 

Hrvatska Državna Tiskara, Zagreb

 

 

Free Web Hosting