Početna / Begin

PODNASLOVI ZA SLIKOPISE

Umri mužki 4

 

OPISI IGRANIH SLIKOPISA

 

Čuvar zakona / The Peacekeepre (akcija, SAD 1997, R:Frederic Forestier; G: Dolph Lundgren, Michael Sarrazin, Montel Williams)

 

Prekršivši zapovied bojnik Frank Cross našao se na udaru predpostavljenih i dobio drugi zadatak: Postaje čuvar mape sa smrtonosnim zaporkama za pokretanje nuklearnog oružja. Nažalost, Cross je ne uspije očuvati i SAD dolazi u najveću opasnost.

 

 

Gospodin Bean na praznicima / Mr. Beans holiday (komedija,  UK 2007, R: Steve Bendelack; G: Rowan Atkinson, Max Baldry, Emma de Caunes,Willem Dafoe, Stéphane Debac)

 

Mr. Bean ponovno kreće na put u inozemstvo, no dobrodušni domaćini ni ovaj put nisu svjesni tko im zapravo dolazi u goste! Nakon što je tijekom svog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama izazvao pravo pustošenje, Mr. Bean (Atkinson) se konačno vratio kući u Englesku. No boravak u rodnom gradu ne traje dugo. Put ga ponovno nosi u inozemstvo, a odredište je mondeni jug Francuske. Mr. Beanov dolazak na Azurnu obalu pokrene neobjašnjivo pustošenje i smješne nezgode, no sve to je samo početak. Vrhunac veselih dogodovština Mr. Bean stvara dolaskom na filmski festival Cannesu, gdje čak predstavlja svoj slikopisni dnevnik...

 

 

Gladijator / Gladiator (povijesni, SAD, R:Ridley Scott; G: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Oliver Reed, Richard Harris)

 

Na vrhuncu svoje moći,rimsko carstvo je bilo ogromno. Prostiralo se od Afričkih pustinja do granica sjeverne Engleske. Njegova jedna četvrtina svjetskog stanovništva je živjela i umirala pod vlašću Cezara. U zimu 180 godine, dvanaeststogodisnja borba imperatora Marka Aurelija protiv barbarskih plemena u Germaniji se približavala kraju.

 

 

Legenda o Zorru / The legend of Zorro (pustolovni, SAD, R: Martin Campbell; G: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Rufus Sewell)

 

Iako je posljednjih 10 godina proveo u stalnoj borbi protiv nepravde i okrutnosti, Alehandro de la Vega nalazi se pred dosada najvećim izazovom: njegova voljena žena Elena ga je izbacila iz kuće, i traži razvod braka, a utjehu je pronašla u grofu Armandu. Alehandro zna nešto što ona ne zna, Armand stoji iza zločinačkog plana za uništenje SAD-a. Mogućnosti nema previše, vrijeme je da Zorro krene u konačnu bitku...

 

 

Prijetnja u zraku / Nowhere to Land (triler, SAD, 2000., R:Armand Mastroianni; G: Jack Wagner, Christiane Elise, James Sikking)

 

Samo ih dva sata leta dijeli od spasa, ali i samo jedan od sigurne smrti. Hoće li putnici zrakoplova na koji se namjerio terrorist preživjeti ili će svijet svjedočiti nemjerljivoj strahoti? Smatra se da je više od 300 ljudi zatočeno u Boeingu 747 koji iz Sydneya leti prema Los Angelesu I ne znaju hoće li preživjeti.

 

 

Zemlja junaka / Home of the brave (akcijski, SAD, 2007., R: Irwin Winkler; G: Samuel L. Jackson, Jessica Biel, Brian Presley, Christina Ricci)

 

Zemlja junaka priča je o četiri američka vojnika kojima se bliži kraj dužnosti u Iraku. Ubrzo nakon što saznaju da se njihova jedinica uskoro vraća kući, odlaze na posljednji humanitarni zadatak, noseći lijekove u zabačeno iračko selo. Jedinica upada u zasjedu i trpi značajne gubitke te fizičke i psihičke povrede. Sada kada se vraćaju u Sjedinjene države, u civilni život, sva četvorica moraju se suočiti s uspomenama iz prošlosti. Ovo su njihove priče. Zemlja junaka priča je o nadi i hrabrosti te utjecaju rata na pojedinca koji se bori i na ljude oko njega. Zemlja junaka prvi je veliki slikopis koji se bavi povratkom američkih trupa iz iračkog rata. U ovoj uzbudljivoj i nepokolebljivoj ratnoj drami raznolika grupa vojnika Nacionalne garde vraća se u grad Spokane u Washingtonu, nakon što u Iraku dospiju u uličnu zasjedu koja iz temelja mijenja njihove živote.

Free Web Hosting